-

0

U

?

Som vinder af Mellemrækkens 5. kreds mødte Holbæk B&I de øvrige kredsvindere i en finalerunde, hvor vinderen rykkede op i Mesterrækken:

Henry Nelander(3)

Finalespillet sluttede således: Helsingør IF (2) (8 points), Holbæk B&I (6 points), Vordingborg IF (5 points) og Roskilde B06 (5 points) - og som nr. 2 i finalespillet fik Holbæk B&I ekstraordinært en ny oprykningsmulighed og mødte her Gentofte-Vangede IF fra Mesterrækken:

Opstilling mod Vordingborg IF (U) 3-0, 22.5.1939:

Poul Nygaard (m) - Christian Jensen, Svend Jensen, John Holmgaard, Henry Andersen - Willy Enevoldsen, Arne Nielsen, Flemming Nielsen, Erling Jensen - Svend Petersen, Henry Nelander.

Vidste du, at…:

Holbæks premierekamp blev spillet i Vig og blev vundet med 7-0. Kampen huskes imidlertid for højt tempo og hårdt spil. Ved et uheld kom Holbæks Helge Larsen til at sparke Vig-backen Elo Sørensen så hårdt i skridtet, at denne ikke kunne rejse sig. Vig-formand Laurits Nielsen ville tilse Sørensen og løb derfor ind på banen hvorefter han blev ’overfaldet’ af Holbæk-spillerne og den ene linjevogter, som forlangte at Nielsen forlod spillebanen straks. Ifølge Venstrebladets kampreferat var det således »ikke bilde Ord, der faldt!«